Ακολουθήστε μας:

Διεύθυνση:

ΤΣΙΜΙΣΚΗ 31

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54624

Τηλέφωνο: 2310 277644

Fax: 2310 274770

E-mail: info@artos-sath.gr

Κουραμπιέδες

Υλικά

1.250 βούτυρο φρέσκο
300 γραμμ. άχνη
5 γραμμ. βανίλια
2.000 αλεύρι μαλακό
350 γραμμ. αμύγδαλα
Ανθόνερο
750 άχνη

2 κ.σ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα ζυμώνουμε για 2 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν

Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και κάνουμε ένα βαθούλωμα με το δάχτυλο μας ( αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει την άχνη ο κουραμπιές και να μην σπάσει όσο ψήνεται).

Ψήνουμε στους 180ο C για 20-25 λεπτά

Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο ελαφρά και αχνίζουμε.