Θρακιώτικο ψωμί
0 Comments
Υλικά
300γρ. αλεύρι πετρόμυλου
100γρ. καλαμποκάλευρο
300γρ. αλεύρι σκληρό
200γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. κριθάρι
200γρ. προζύμι
20γρ. αλάτι
10γρ. μαγιά
700γρ. νερό
αρωματικά μπαχαρικά
2 κ.σ. Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε το καλαμποκάλευρο με καυτό νερό έως ότου να φουσκώσει. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε απαλά. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ωριμάσει, στη συνέχεια τεμαχίζουμε και αφήνουμε να ωριμάσει. Ψήνουμε στους 220οC.