-
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/02/2021
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο Προφήτης Ηλίας» Σύμφωνα με διευκρινιστικό Δ.Τ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω: Από τη Δευτέρα 15/02/2021 θα ισχύουν τα νέα έντυπα "Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων" για την εκτέλεση της εργασίας τους. Από τα νέα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε: α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, β) τηλεργασία και γ) νόμιμη άδεια. Οι βεβαιώσεις χορηγούνται αφενός ηλεκτρονικά από το Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ" (eservices.yeka.gr) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφετέρου από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης-αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την
-
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΥΡΝΑΡΙΣΣΑ
Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο της έκθεσης Artozyma 2020 βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή και την παρουσία τους στα αρτοποιεία οι γυναίκες-φουρνάρισσες, οι οποίες είναι παρούσες σε όλο το φάσμα της δουλειάς,
-
ΕΤΟΣ 2020-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΦΟΥΡΝΑΡΙΣΣΑ
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου αποφασίστηκε το 2020 να είναι ένα έτος αφιερωμένο στη φουρνάρισσα. Μέσα από ανάλογες δράσεις, στόχος και σκοπός είναι να τονίσουμε την υπεραξία της γυναικείας παρουσίας στο αρτοποιείο,
-
Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ
Στη σύγχρονη κοινωνία η ευαισθητοποίηση του καταναλωτή σε θέματα υγιεινής διατροφής είναι υψηλή. Ο μοντέρνος τρόπος ζωής οδηγεί τον άνθρωπο στην αναζήτηση φυσικών διατροφικών αγαθών, με ταυτόχρονη επιστροφή στις παραδοσιακές γεύσεις.
-
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Η κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, εδώ και καιρό, προσπαθούν να σε πείσουν ότι ο αρτοποιός της γειτονιάς σου σε κλέβει και σου πουλάει τα 350γραμμ. Ψωμί για μισό κιλό! ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)
Πατήστε για να δείτε την Εγκύκλιο (αρχείο pdf.)
-
ΕΔΩ ΖΥΜΩΝΕΤΑΙ, ΕΔΩ ΨΗΝΕΤΑΙ !!!
Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης έχουν προβεί στην έκδοση και κατοχύρωση ειδικού σήματος για την αναγνωρισιμότητα του ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πολλά παράπονα των καταναλωτών
-
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ 95,1
Μια αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο Κοσμοράδιο 95,1 η πρόεδρος αρτοποιών και μίλησε για το φρέσκο ψωμί και που μπορεί να το βρει κανείς, για τις κοινωνικές ενέργειες του φούρνου της γειτονιάς ,για τα προβλήματα αλλά και για τον ανταγωνισμό
-
ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΤΙΤΛΟΣ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΓΡΗΣ ΖΥΜΗΣ (ΜΑΓΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ».
Εικόνες απο το πρόγραμμα Erasmus
-
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Ο.Α.Ε ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
Τις τελευταίες ημέρες, έχει ξεκινήσει να προβάλλεται, σε καθημερινή βάση και σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, διαφημιστικό σπότ, της ανώνυμης εταιρείας την επωνυμία «ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε»,
-
ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ “ΤΡΩΝΕ” ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΣ Ε. ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Πτώση τζίρου εώς και 50% έχουν καταγράψει από το 2009 οι 720 περίπου αμιγώς παραγωγικοί φούρνοι που λειτουργούν στο νομό Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει στον «ΑτΚ» η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών «Προφήτης Ηλίας»
-
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. (2/10/2014)
Σήμερα ξεκινάμε τη δράση «Γείτονες», που αποτελεί μια κίνηση αλληλεγγύης των Σωματείων Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Βασική αρχή μας αποτελεί να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας
-
ΣΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ
Αποφασισμένοι να μην χάσουν ούτε έναν πελάτη εμφανίζονται οι αρτοποιοί που προτίθενται να κάνουν σκόντο στην τιμή του τεμαχίου του ψωμιού που αγοράζουν καθημερινά οι πελάτες τους, εφόσον η ζυγαριά δείξει ότι θα πρέπει να πληρώσουν υψηλότερο κόστος από το συνηθισμένο.
-
ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι ένα παραδοσιακό αγνό σνακ που κέρδισε την ονομασία προέλευσης του από την επιμονή των αρτοποιών Θεσσαλονίκης για την παραγωγή του.
-
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ “ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”
Εδώ και λίγα χρόνια ο κλάδος των αρτοποιών προσπαθεί να διαχωρίσει τη διαφορά μεταξύ του ΦΡΕΣΚΟΥ ψωμιού που παράγει ο παραδοσιακός φούρνος και του ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ που πωλείται πια σχεδόν παντού από τα super market μέχρι και σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.
-
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΕΦΕΤ)
Το Σωματείο στην προσπάθεια του να διευκολύνει και να καταρτίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέλη του, προχωρά στην οργάνωση υλοποίησης σεμιναρίων για την Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
-
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΦΕΚ 3313/12-12-2012
Αναλυτικά το φύλλο του Φ.Ε.Κ.
-
ΕΡΕΥΝΑ * ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ
Θα μπορούσατε όμως ποτέ να σκεφτείτε ότι η απίστευτα θελκτική μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα της γενναιοδωρίας; Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Βρετάνης,
-
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ
Η 16η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ H Παγκόσμια Ημέρα ψωμιού έχει πλέον θεσπιστεί, καθιερωθεί και επισημοποιηθεί. Η 16η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής του Αρτοποιού του βιοτέχνη αρτοποιού της καθημερινής προσπάθειας και της καθημερινής προσφοράς στην ανθρωπότητα
-
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΦΕΚ Β’ 2718/8-10-2012
Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας
-
ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ προχωρά στην υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών & εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ & Γ’ κατηγορίας. Στις επιχειρήσεις Β’ (που ανήκουν τα αρτοποιεία) και ανάλογα με τους εργαζομένους που απασχολού
-
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – ΕΣΠΑ 2007-2013» «άνοιξε» το πρόγραμμα «ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ»
-
“Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ” ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ Ο.Α.Ε 05-05-2011
Έρευνα με θέμα " Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ" πραγματοποιήθηκε από την MARC Α.Ε, για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με την στήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας
-
ΕΡΕΥΝΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκπόνησε έρευνα με θέμα: «Καταναλωτές και αρτοποιοί εν μέσω οικονομικής κρίσης».