Κουλουράκια Σμυρνέικα
Υλικά
300 γραμμ. Βούτυρο
250 γραμμ. ζάχαρη
2 κρόκους
100 γραμμ. γάλα
200 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
1 κ. σ. κονιάκ
1 κ.γλ. βανίλια
900 γραμμ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό, το κονιάκ τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι.
Μεταφέρουμε τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και πλάθουμε κουλουράκια στο σχέδιο της αρεσκείας μας. Μεταφέρουμε στο ταψί, αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180οC για 20-25 λεπτά.